بازخوانی فراخوان دوم
بسم الله الرحمن الرحیم
قال امیرالمومنین علی (علیه السلام):
«لا تقسرو اولادکم علی آدابکم فإنهم مخلوقون لغیر زمانکم »
«فرزندانتان را محدود به آداب خود نکنید زیرا ایشان روزگاری غیر روزگار شما آفریده شده اند.»
سال های طولانی است که جامعه ی ما در معرض هجوم فرهنگ های ضد دینی و ضد اخلاقی قرار گرفته و سنگینی و فشار این افکار و عقاید را احساس می نماید.
صاحبان فرهنگ های بیگانه و ضد دین به طور همه جانبه در تمام سنین و در بین تمام طبقات اجتماعی کار خود را سامان داده اند و حتی کودکان کم سن وسال از این هجوم فکری در امان نبوده و نیستند. با تمام این مشکلات و با وجود چنین هجوم گسترده ای جای تعجب است که صحنه را از حضور افراد مبارزی که با سلاح علم و تقوی به کار فکری بپردازند و از ارزش های دینی و انسانی دفاع کنند و گاه گاهی به اردوی بی دینی حمله کنند، خالی می بینیم و یا شاهد حضور بسیار کم رنگی هستیم.
در این دوره به سختی ممکن است فرزند را در سنین کودکی در خانه نگاه داشت و فکرش را کنترل کرد و با این حال وقتی بالاخره از خانه بیرون رفت و وارد جامعه شد، هنگامی که با رسانه های گروهی آشنا شد، به جهان دیگری وارد می شود، جهانی که اطلاعات با آزادی کامل و به سرعت در آن مبادله می شود و هیچ نظارت جدی بر آن ممکن نیست.
بعد از انقلاب دولتهایی که سر کار آمده اند، گاه و بی گاه اعلانیه هایی با مضمون مبارزه با مفاسد اجتماعی و… صادر می کنند که در سر چهار راه ها چه کار می کنیم و در معابر چه کار خواهیم کرد، در مورد حجاب این طور عمل می کنیم و با بد حجابی و… این طور برخورد خواهیم کرد. اما عمل خاصی از ایشان مشاهده نمی شود، اگر هم عملی دیده شود، به نتیجه نمی رسد و اگر نتیجه ی اندکی هم ببینیم معمولا ً معکوس است.
در واقع چنین کارهایی به سراغ معلول رفتن است، حال آن که علت را باید خشکاند. تا زمانی که علت موجود است و بچه های ما به طور صحیح با تربیت دینی آشنا نشده اند و یا به گونه ی غیر اصولی اخلاق دینی در میان ایشان ترویج شده، به صورتی که فرزندان معصوم این مرز و بوم تربیت معکوس یافته و حتی از نام دین و مذهب گریزان شده اند، آیا زور و فشار و تهدید نتیجه خواهد داشت؟
دشمن در عصر رضا شاه و توسط او تلاش کرد با زور حجاب را از سر زنان بردارد، ولی این کار اثر کمی داشت، حتی افرادی سالهای متمادی برای حفظ حجاب خود از خانه ها بیرون نیامدند. چرا؟ چون هنوز نتوانسته بودند علت را از بین ببرند. بنابر این در مرحله ی بعدی راه فرهنگی را در پیش گرفتند و به تدریج مدارس جدید را تأسیس و مکتب خانه ها را تعطیل کردند. در این مدارس که عوض مکاتب تأسیس شده بود بچه ها را به دلخواه خود تربیت می کردند و فرهنگ غرب را در میان آنها اشاعه دادند.
بعد از انقلاب هم نتوانستیم کار مهمی انجام دهیم و این نسل را در کودکی تربیت کنیم، نشد و نکردیم و نکردند… امروز می بینیم کودکی که در مدارس تربیت می یابد، وقتی به حد تکلیف یا بالاتر می رسد با فرهنگ دینی خیلی فاصله گرفته است. حالا می خواهیم با شلاق مردم را وادار به رعایت حجاب کنیم!!!
اگر کودکان ما از بچگی تربیت شوند، هیچ وقت فرهنگ غرب در آنها اثر نمی کند. به نظر می رسد اولین و آخرین راه برای ترویج فرهنگ دینی و دفاع از اعتقادات، فعالیت در مدارس ابتدایی و راهنمایی است، یعنی همان جاهایی که دشمن آنها را هدف گرفته، باید از این مکانها شروع به کار کرد، بلکه باید مهد کودک ها را هم در نظر داشت.
روحانیون محترم باید در سراسر کشور بسیج شوند و در ایام سال تحصیلی هفته ای یک روز به مدارس رفته و به کودکان و نوجوانان عقاید و دین را آموزش دهند. همچنین فرصت به دست آمده در ایام تابستان بهترین زمان برای جمع آوری کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد، حسینیه ها و اماکن مذهبی و… است تا اینکه افکار و اذهان نسل معصوم ما بیش از پیش با آموزه های دینی آشنا شود و در برابر هجوم فکری و عقیدتی دشمن مسلح گردند.
بدیهی است که اینگونه اقدامات اثرات قابل توجهی خواهد داشت، بخش عمده ای از این کار بر عهده ی بزرگانی است که مراکز فرهنگی و مدارس در اختیار ایشان است، ولی دیگران هم نباید دست روی دست بگذارند، هر کس در حد امکان خود باید در این راه قدمی بردارد چون این مهم با تلاش همگانی و عزمی عمومی ثمر خواهد داشت. ما نیز همانند گذشته و همان گونه که در فراخوان قبلی اعلام کردیم، آماده ی کمک رسانی به کسانی که در این راه قدم بر می دارند هستیم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
دفتر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی مدظله آمادگی خود را در ارتباط با همکاری ها و مشاوره های لازم در این خصوص اعلام می دارد.
راه های ارتباطی با دفاتر معظم له
دفتر مرکزی معظم له
تلفن دفتر : 02537133
آدرس دفتر: قم ، خیابان معلم ، کوچه ی 11 ، پلاک 37